Sollicitatietraining Entree-klas samen met Certus Groep.

 
Wat ging hier aan vooraf?
Wat zijn de mogelijkheden binnen een SROI-verplichting? Wat is de SROI-behoefte in de regio? Met onder andere deze vragen ging het organisatieadviesbureau, dat een contract heeft met de Gemeente Alkmaar en een SROI-verplichting, in gesprek met de SROI-coördinator van Zaffier. De verbinding met Praktijkschool Focus werd vervolgens gelegd.

Afgelopen najaar heeft Certus Groep drie cv- en sollicitatietrainingen gegeven aan de entreeleerlingen van Praktijkschool Focus. Leerlingen konden oefenen met het maken van een motivatiebrief met cv en het voeren van een sollicitatiegesprek. En stonden stil bij vragen als: ‘wie ben ik?’ en ‘wat wil ik worden?’ Er werd actief en enthousiast meegedaan door de leerlingen. Gelukkig maar, want de geleerde vaardigheden kwamen die vrijdag terug in het examen.

Toegevoegde waarde
Mieke Pelger van Praktijkschool Focus zegt blij te zijn met de samenwerking. “Het was erg goed dat leerlingen van professionals konden horen hoe belangrijk een sollicitatiegesprek nou eigenlijk is. Dat Certus Groep na de lessen ook het examen kwam afnemen, was voor ons echt de kers op de taart! De leerlingen zijn nu goed voorbereid op een toekomstig sollicitatiegesprek. Ook is het goed dat het bedrijfsleven in aanraking komt met de doelgroep van entreeleerlingen. Er bestaat vaak een negatief beeld over praktijk- en/of entreeonderwijs, maar het zijn ontzettend leuke en hardwerkende leerlingen, die veel kunnen betekenen in de maatschappij. Wij zijn Certus Groep erg dankbaar en hopen deze samenwerking vast te kunnen blijven houden!”

Ook Certus Groep is erg enthousiast over de prettige manier van samenwerken. “Wij hebben de mogelijkheid gekregen om onze expertise te delen en de leerlingen mee te nemen in hoe zij op professionele wijze kunnen solliciteren bij hun toekomstige werkgevers”, vertelt Ocyra Shewpersad, HR-medewerker van Certus Groep. Ze vervolgt: “Het unieke aan het project was het inzetten van verschillende tools, waarbij de leerlingen inzicht hebben gekregen in hun eigen competenties en vaardigheden.”

Met deze samenwerking is weer een mooie SROI-verbinding van onderwijs en arbeidsmarkt mogelijk gemaakt. Want ook hier: samen kom je verder!

Zaffier en SROI
Zaffier is de sociale dienst van de gemeenten Alkmaar, Bergen, Castricum, Dijk en Waard, Heiloo en Uitgeest. Zij heeft een adviserende rol op het gebied van SROI en laat aan bedrijven zien welke mogelijkheden er zijn om SROI in te vullen. Naast adviseren, faciliteert Zaffier. Zij helpt bij het maken van afspraken. Ook legt Zaffier contacten tussen de verschillende partijen, zoals hier tussen onderwijs en arbeidsmarkt.

Terug naar overzicht
Top