Sollicitatietraining bij het Zakenstation

"klaar voor stage' sollicitatietraining voor alle leerlingen van leerjaar 3.
Alle leerlingen van het 3e leerjaar hebben op vrijdag 8 september en op donderdag 14 september verschillende workshops gevolgd om helemaal klaar te zijn voor de eerste stagedag op vrijdag 15 september.
 
 

Geslaagde leerlingen van 5B

Gefeliciteerd Bart en Marionella!

Imran Yarouli geslaagd!

Geslaagde leerlingen 5a

Geslaagd: Luca, Tim en Sem

Geslaagd voor hun SVA1 examen Werken in de Schoonmaak: gefeliciteerd Mandy, Siena, Kamila en Simin!

Van harte gefeliciteerd Mike, Mandy, Ramya en Indi!

Vandaag weer 4 prachtige eindresultaten voor de Proeve van bekwaamheid en SVA2 examens! Wat een vak fanaten die studenten van ons! Van harte gefeliciteerd Mike, Mandy, Ramya en Indi!

Geslaagd voor Proeve van bekwaamheid!

De eerste 6 studenten van onze entree-opleing zijn met prachtige resultaten geslaagd voor hun Proeve van bekwaamheid! We zijn supertrots!

 

Met vlag en wimpel geslaagd!

Op dinsdag 16 mei zijn deze toppers met vlag en wimpel geslaagd voor hun proeve van bekwaamheid! Voor sommigen zelfs ook met een SVA 2 een dubbeldiploma op zak! Er waren maar liefst 7 geslaagden! We zijn trots!

Buitengewoon vakwerk

Op donderdag 13 april zijn we met de LOB leerlingen van het 2de jaar, metaal- en groenklassen naar het evenement Buitengewoon Vakwerk geweest in het Geestmerambacht.
Tijdens dit evenement hebben de leerlingen vele verschillende activiteiten kunnen doen die allen te maken hadden met Groen, verzorgd door verschillende groenbedrijven uit de regio.  

 

Sollicitatietraining Entree-klas samen met Certus Groep.

Vrijdag 24 februari was het zo ver: organisatieadviesbureau Certus Groep nam het examen Nederlands ‘gesprek voeren’ af voor de groep entreeleerlingen van Focus Praktijkschool uit Heerhugowaard. Een bijzonder en belangrijk moment!

Week van het geld

Jong geleerd is oud gedaan!
 
In de week van het geld worden er in alle klassen aandacht besteed aan de Week van het geld. Door de lessen worden de leerlingen voorbereid op hun financiële redzaamheid in de toekomst. De leerlingen krijgen praktische tips hoe om te gaan met geld!
 

Gouden schaal

Ook dit jaar hebben we de Gouden Schaal behaald voor de gezonde schoolkantine.
 
 

Groepsstage Intratuin

leerlingen van de groepsstage van ljr 3 hebben bij de Intratuin in 8 weken veel vaardigheden in de praktijk geleerd onder begeleiding van een docent van Focus en begeleiders van de Intratuin zodat ze nog zelfverzekerder richting de individuele stages gaan. 

Excursie naar Meltrans

Donderdag 1 december zijn we op excursie geweest naar Meltrans, het bedrijf waar oud-leerling Iris nu anderhalf jaar werkt. Iris heeft na Focus de opleiding niveau 2 logistiek medewerker en daarna de chauffeursopleiding gedaan. 

Informatie uitstroom

Dinsdag 22 november was de uitstroom-informatieavond voor ljr 4,5 (optioneel voor ljr 3)
Het was een geslaagde avond elke uitstroom kwam aan bod. Tevens was er ook nog een voorlichting 18 jaar en wat nu?
Mocht u niet aanwezig zijn geweest kunt u hieronder alle documenten terugvinden. 
 

Horeca en Handel slaan de handen ineen!

Handel en Horeca slaan de handen ineen...Daar krijg je toch meteen trek van! ;-)

sollicitatietraining

De studenten van de interne Entree-opleiding op Focus hebben drie dagdelen sollicitatietraining gehad van medewerkers van de Certus Groep uit Rotterdam.

Naar de Ikea

Als laatste les voor de herfstvakantie met de handel-groep leerjaar 4 en 5 op excursie naar de Ikea.
 
 

Stage training leerjaar 3

Stage training leerjaar 3
Wat doe je wel of juist niet op je eerste stage/ werkdag? Hoe ziet een cv eruit? Leerlingen van leerjaar 3 worden klaargestoomd voor de stap naar een stage of baan in samenwerking met het bedrijf Maandag®.
Top