De gezonde kantine

De uitgiftebalie in de kantine heeft afgelopen week een enorme metamorfose ondergaan met een fantastisch kunstwerk/eyecatcher als resultaat!

Met dank aan Astrid Oud van Toveraap!

 

Lammetjes aaien

Afgelopen maandag zijn de leerlingen van 1B1 op excursie geweest naar de schaapsherder. 

Ook geslaagd voor vorkheftruck certificaat

The only way is Up! 

Wij feliciteren deze week Amanda, Tristan,Coen, Sven, Lukas, Luuk, Jake en Dimay met het behalen van hun vorkheftruck certificaat! Geslaagd en top gedaan!

Met dank aan EJ trainingen en opleidingscentrum Crescendo in Hoorn.

plaatsing noodlokalen

Afgelopen week zijn op de plek van ons oude pannaveldje twee noodlokalen verrezen. 

Geslaagd voor vorkheftruck certificaat

Wij feliciteren onze powerlifters Leks, Nathan, Teun, Joep, Soufiane, Tijs, Adam, Qwently,  Giaccomo en Robin met het behalen van hun Veiligheidscertificaat Vorkheftruck en voor vier van hen ook het Reachtruck-certificaat. Goed gedaan mannen! Allemaal geslaagd! Top!  

18 jaar wat nu? gastles door Ilse Leegwater

Vrijdag 26 maart gaf Ilse Leegwater, onze schoolmaatschappelijk werkster en tevens Jeugd en gezinscoach, een voorlichting aan de 5e jaars klassen over wat je moet weten en regelen als je 18 jaar wordt.
 

Op bezoek bij SPG infra

Vorige week waren de leerlingen van LOB ljr 2 op bezoek bij SPG infra. Hierbij zijn ze veel te weten gekomen van Infra en de opleiding. Tevens hebben de leerlingen weer veel goede vragen zelf bedacht en zijn ze erachter gekomen wat je nodig hebt om te werken in de infra. 

Bedrijfs/werkbezoek POLYTOP leerjaar 2 LOB

Deze week is onze 'pilot' voor ljr 2 LOB gestart met een bedrijfswerkbezoek bij POLYTOP (autoreiniging en laktechniek) 

Mondelinge examens Nederlands

Mondelinge examens Nederlands. 

Afgelopen twee weken hebben de entree-leerlingen hun mondeling examen Nederlands afgerond. De leerlingen worden beoordeeld op hun vaardigheid 'spreken' en 'gesprekken voeren'. De leerlingen hebben dit examenonderdeel gedaan in de vorm van een sollicitatiegesprek voeren. Heel leuk en mooi om te zien dat de leerlingen goed voorbereid het gesprek ingingen, met als resultaat dat alle leerlingen op niveau 2F een voldoende of goed hebben behaald. Wat een knappe prestatie! 

Met dank aan Jose v/d/ Meulen en Sandra Cameraat die (met veel plezier) de gesprekken hebben afgenomen en mede-beoordeeld.  

Eduard Haakman 

Leuke activiteiten voor jongeren!

Komen de muren van je slaapkamer op je af en ben je het zat om elk weekend alleen thuis te zitten? Meld je dan aan voor een van de activiteiten voor jongeren (t/m 17 jaar) in Heerhugowaard en Langedijk!

 

Creatief met actualiteit

Geslaagd!

Op woensdag 20 januari 2021 zijn Mandy en Liza geslaagd voor hun certificaat

”Werken met Bloemen”.

Mandy moest een biedermeier bloemstuk maken en Liza een korenschoof boeket. Ook moesten beide meiden een corsage maken. De examinator van KPC/SVA stelde tijdens het maken van het werkstuk, kritische vragen over de theorie. Zowel Mandy als Liza wisten daarop alle antwoorden te geven. Een top prestatie. Van Harte gefeliciteerd!

Geslaagd!

Afgelopen donderdag hebben negen leerlingen het examen SVA-1 schoonmaken in de groothuishouding gedaan en iedereen is geslaagd. Gefeliciteerd Khyda, Job, Sylvia, Fiona, Gabriëlla, Sara, Tes, Jennifer en Desteney! 

Gastles Logistiek

Afgelopen donderdag 26 november heeft oud-leerling Iris een gastles verzorgd tijdens de les Logistiek. Iris is twee jaar geleden vanuit de Entree-opleiding op Focus uitgestroomd naar de opleiding Logistiek medewerker niveau 2 aan het Horizon College, waar zij het enige meisje in de klas is.

Keuze werktijd

Tijdens de KWT (Keuzewerktijd), is er weer met veel plezier gewerkt

Sinds enkele weken is het verplicht om een mondkapje op de school te dragen. In de les mogen ze de mondkapjes weer af.
Voor KeuzeWerktijd Creatief schrijven hadden de leerlingen de opdracht om hier een verhaaltje over te schrijven.
Ze mochten andere leerlingen interviewen of zelf een stukje schrijven over wat zij van de maatregel vinden.
Joey uit 2C heeft ervoor gekozen zelf een verhaaltje te schrijven.

 

Excursie Logistiek

Vandaag zijn we met de groep Logistiek op excursie geweest bij het stage-adres van Leks bij uitgever Strak Plan in Alkmaar. Dit bedrijf laat agenda’s en kalenders maken en verkoopt deze aan diverse boekhandels. Leks had deze excursie zelf voorbereid en gaf ook de rondleiding. Dat deed hij fantástisch! Aan het einde mochten we allemaal een agenda of kalender uitkiezen. Strak Plan; bedankt voor de uitnodiging, het was een leerzame en leuke excursie!

Excursie sluis IJmuiden

Op donderdag 24 september zijn we met de groep 4e/5e jaars jongens Logistiek op excursie geweest naar de haven van IJmuiden waar op dit moment de grootste sluis, 500 meter lang en 70 meter breed, van de wereld in aanbouw is. Hiermee wordt de haven van Amsterdam beter bereikbaar voor de steeds groter wordende schepen. Met de groep jongens hebben we een boottocht gemaakt en zijn we door de (midden)sluis gevaren en konden we van dichtbij de bouw van de nieuwe sluis bekijken; indrukwekkend om te zien en interessant om er meer over te weten! En natuurlijk hebben we met elkaar een visje gegeten, want daar staat IJmuiden natuurlijk ook om bekend;-).

Uitslag IVIO-examen Sociale Vaardigheden

Maandag 15 juni j.l. deden 42 leerlingen uit het 3e leerjaar IVIO-examen voor het vak Sociale Vaardigheden. Alle leerlingen zijn geslaagd, met een gemiddeld cijfer van 8,7.  Gefeliciteerd allemaal, we zijn heel trots op jullie!

Afscheid juf Liesbeth

Na 22 jaar op de Polsstok/Focus te hebben gewerkt gaat juf Liesbeth dan toch echt genieten van haar pensioen! 

Op woensdag 9 september om 15.30 u nemen we afscheid van haar.

We kijken er naar uit om juf Liesbeth nog eenmaal in het zonnetje te zetten. 

Top