Logistiek

Leerjaar 4/5
Logistiek is de werkrichting die zich op dit moment snel ontwikkelt. Steeds meer winkels/bedrijven verkopen hun producten via internet. Logistiek medewerkers hebben een belangrijke taak om de producten zo goed en zo snel mogelijk bij de klant te krijgen.

Logistiek kan de leerling pas volgen in fase 3, omdat de werkzaamheden meestal gekoppeld zijn aan de leeftijd van 16 jaar. Logistiek sluit goed aan bij de modules handel en/of techniek.

Op school werk je uit de methode Kiem. Hierin wordt de theorie behandeld die jou opleidt naar het examen. Tijdens de groepsstage en jouw eigen stage breng je de theorie in praktijk. Dit doe je o.a. met behulp van de opdrachten in je stageboek.

Op school wordt de geleerde theorie getoetst en breiden we de theorie verder uit met; rekenen (tafels/geld/kassa), topografie, Virtual skillslab (een computerprogramma gericht op logistiek in de praktijk) en theorie rijbewijs.

In de praktijk oefenen we op locatie. Een logistiek bedrijf in Alkmaar biedt ons de gelegenheid om te oefenen in:
– het orders lopen
– de ontvangst en opslag van goederen
– het verzendklaar maken
– het controleren van alle werkzaamheden

Excursies: Timmerman, IKEA, Sligro, Solar

Je werkt in het hele jaar toe naar één van de volgende  examens:
Het Focus- schoolexamen: werken in de logistiek (examen wordt afgenomen bij het bedrijf waar we met de logistiek lessen oefenen)

SVA2: Werken in de logistiek. Dit examen wordt op je stage afgenomen en bestaat uit 2 (keuze)delen:  ‘Orderpicker’ en ‘Ontvangst en opslag goederen '.

Voorwaarden voor het behalen van het certificaat:

  • Je loopt stage in een logistiek bedrijf en laat een gemotiveerde houding zien,
  • Je maakt je stage opdrachten uit je stage boek,
  • Je bent gemotiveerd om de lessen logistiek te volgen, 
  • Je maakt wekelijks je huiswerk opdrachten uit je KIEM boek,
  • Je leert de begrippen uit je boek KIEM en scoort voldoende voor je toetsen,
  • Je toont een actieve houding in de les; je neemt je verantwoordelijk, je kan zelfstandig werken en bent bereid samen te werken.
Top