Handel

Leerjaar 1
Bij Handel krijg je zowel praktijk als theorie.  Hierin leer je geldrekenen en je leert een aantal belangrijke begrippen van de winkel. Ook leer je wat FIFO is. Tijdens de praktijkuren ga je aan de slag in de schoolwinkel. Je leert de kassa bedienen, inpakken, prijzen, spiegelen en vakken vullen. 

Excursies: naar de markt of naar de Action en naar de supermarkt

Leerjaar 2
Ook in dit leerjaar krijg je praktijk en theorie. Hierin leer je geldrekenen, wordt FIFO herhaald en leer je nog meer belangrijke begrippen van de winkel.
In de praktijk ga je aan de slag in de schoolwinkel. Je leert dan spiegelen, vakken vullen/FIFO toepassen, werken/afrekenen met de kassa, prijzen, inpakken, boodschappen doen en schoonmaken.

Excursies: naar Karwei en naar Intratuin
Groepsstages: Vomar. Bij de Vomar leer je omgaan met klanten, spiegelen en vakken vullen.

Leerjaar 3
In deze module ga je verder oefenen met geldrekenen. Je leert geld teruggeven en benoemen. Met theorie werk je uit de methode Kiem. Hiervoor krijg je soms ook huiswerk op en maak je op school af en toe een toets.
In de praktijk ga je aan de slag in de schoolwinkel. Je leert dan verkopen, helpen van klanten, spiegelen, vakken vullen/FIFO toepassen, werken/afrekenen met de kassa, kassa tellen, bestellen, reclame maken en schoonmaken.

Excursies: distributiecentrum
Te behalen certificaat: /

Leerjaar 4/5

Je werkt in het hele jaar toe naar een branche-examen. 
In de lessen op school werk je uit de methode Kiem. Hierin wordt de theorie behandeld die jou opleidt naar het examen.
Tijdens jouw stage breng je de theorie in praktijk. Dit doe je met behulp van je Kiem: stageboek en bijbehorende opdrachten.
Ook heb je iedere 2 à 3 weken een toets over de begrippen die we geleerd hebben. Natuurlijk gaan we ook praktisch aan de slag, je leert onder andere werken met een schappenplan, omprijzen, een pakbon controleren, op een reclamebord tekenen en schrijven, displays maken en de winkel verkoop klaar maken. We gaan ook verder met geldrekenen en dan vooral gericht op het terugbetalen. Je kunt ook een kassatrainingsprogramma (Virtualskills lab) volgen op de computer.
Excursies: Ikea, De Boet en mannenmode zaak: Charlie & sons

Te behalen certificaat:
SVA1: Werken in de schoolwinkel
SVA2: Werken in de winkel 
Focus examen: werken in de schoolwinkel
Skillslab (kassatraningsprogramma): Food, Non-Food en AGF
 
Voorwaarden voor het behalen van het certificaat:
·       Je loopt stage in een winkel,
·       Je maakt wekelijks de stage opdrachten uit je Kiem boek,
·       Je leert de begrippen en scoort voldoende voor je toetsen,
·       Je toont een actieve houding in de les en doet het goed op je stage.

Top