Agenda

23 september

Unieke Spelen (De Meent Alkmaar) Sport-Z voor leerjaar 1,2, 4 en 5

Ieder jaar organiseert deze stichting de Unieke Winterspelen; een evenement waaraan verschillende scholen kunnen deelnemen om kennis te maken met verschillende soorten sport. Deze spelen konden door Corona twee jaar lang niet doorgaan. Sport-Z organiseert dit evenement nu iets eerder in het schooljaar, het heet het nu ‘ Unieke Spelen’. Het vindt plaats op vrijdag 23 september, van 10.00 tot 14.00 uur, in de Meent (Alkmaar). Focus doet hieraan mee met leerjaar 1, 2, 4 en 5. Leerjaar 3 loopt die dag stage. 

 

Meer informatie volgt nog.

29 september

Ouderavond leerjaar 1

Op donderdag 29 september is de ouderavond voor leerjaar 1 van 19.30 tot 21.30 uur. 

29 september

webinar: In gesprek met mijn kind over alcohol & drugs

In dit online webinar krijg je, als ouder/verzorger, bruikbare tips over alcohol & drugs, zoals wat de trends zijn en hoe je het gesprek met jouw kind kunt aangaan. Twee preventiedeskundigen verzorgen dit samen met acteurs, zodat er laagdrempelige en waardevolle gesprekken ontstaan. Zo krijgen ouders / opvoeders met kinderen op het voortgezet - en middelbaar beroepsonderwijs inzicht in de belevingswereld van hun kind. Volg dit gratis webinar vandaag van 19.30 tot 21.00 uur door je direct online aan te melden.

03 oktober

OPP gesprekken leerjaar 1

In de week van 3 t/m 7 oktober vinden de gesprekken plaats. Ouders krijgen tegen die tijd een uitnodiging van de mentor.

05 oktober t/m 05 oktober

‘Help, mijn kind gamet’ (webinar)

Op woensdag 5 oktober, in de week van de opvoeding, organiseert Brijder Jeugd Preventie een webinar. Het webinar ‘Help, mijn kind gamet’ is voor ouders van gamende kinderen van 12-18 jaar. Dit webinar vindt plaats van 19:30 uur tot 20:30 uur en is gratis te volgen op de computer, tablet of telefoon.

 Wilt u als ouder uw kennis over gamen vergroten en wilt u weten hoe u met uw kind in gesprek kunt gaan over dit onderwerp, zonder dat dit een strijd wordt? Tijdens het webinar ‘Help mijn kind gamet’ vertellen professionals van Brijder Jeugd u meer over de leuke en risicovolle kanten van gamen. U komt te weten wat de grens is tussen recreatief en problematisch gamen, hoe u daar als ouder mee om kunt gaan en hoe u in verbinding blijft staan met uw kind. U krijgt concrete tips mee, ook als u zich zorgen maakt.

Meedoen? Deelnemen is gratis en eenvoudig te regelen door u nu aan te melden via deze link: 

17 oktober t/m 21 oktober

herfstvakantie

De leerlingen zijn vrij van 17 t/m 21 oktober.

Top